Όνομα Αλφαβητικά

# Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Επιλέξτε το όνομα

Βάλβη Ελισάβετ

Γλύπτρια με καταγωγή από γνωστή οικογένεια του Μεσολογγίου, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην École Nationale Supérieure des Beaux Arts. Έργα της κοσμούν δημόσιους χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

valvi

Η Ελισάβετ Βάλβη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Η Οικογένεια Βάλβη είναι παλιά αστική οικογένεια νομικών και πολιτικών του Μεσολογγίου. Οι Ζηνόβιος-Ζαφείριος Βάλβης (1800-1886) και ο αδελφός του Δημήτριος Βάλβης (1814-1892) χρημάτισαν Πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Η Ελισάβετ σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1968-1971). Συνέχισε τις σπουδές της στο εργαστήριο Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητή το Δημήτρη Καλαμάρα. Το 1981 ήταν υπότροφος του Ελληνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ). Πήγε στο Παρίσι, όπου σπούδασε στη σχολή “Σχεδίου- Κοσμήματος” και συγχρόνως παρακολούθησε το εργαστήριο σχεδίου της École Nationale Supérieure des Beaux Arts. Το 1983 ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) πραγματοποίησε μελέτες με θέμα τα γλυπτά των αετωμάτων του Ναού του Διός στην Αρχαία Ολυμπία. Από το 1986 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας εικαστικών τεχνών. Έχει λάβει μέρος σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει λάβει διακρίσεις και επαίνους. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, ενώ έργα της κοσμούν δημόσιους χώρους. Είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια  έφορος  γλυπτικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.), καθώς και γραμματέας στο Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

«Ελισάβετ Βάλβη», σύντομο βιογραφικό σημείωμα στον ιστότοπο TYPOLOGOS.COM προσβάσιμο στο https://www.typologos.com/, (ανάκτηση 27-3-2020)

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παπαγιάννης Θεόδωρος Μέγκουλας Γιώργος »