Όνομα Αλφαβητικά

# Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Επιλέξτε το όνομα

Χλης, Γιώργος

Τηνιακός γλύπτης, που σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου και από το 2001 διατηρεί εργαστήρι μαρμαρογλυπτικής στη Χώρα της Άνδρου.

XLISΟ Γιώργος Χλης κατάγεται από τη Τήνο και ακολούθησε τη γλυπτική παράδοση της γενέτειράς του. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου. Το 1982 άνοιξε δικό του εργαστήρι μαρμαρογλυπτικής στο Μαρούσι (Αθήνα).  Από το 2001 διατηρεί το εργαστήρι γλυπτικής του στη Χώρα της Άνδρου. Μερικά δημόσια έργα του είναι οι δύο λεοντοκεφαλές στις πηγές στις Μένητες, η εξώθυρα της Θεοσκεπάστου, το τέμπλο του Αγίου Νεκταρίου στη Μονή Παναχράντου Άνδρου. Υπάρχουν έργα του και εκτός Άνδρου όπως στη Μονή Μπούρα της Πελοποννήσου, στον Άγιο Αλέξανδρο Ναυπάκτου, στο υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, στο ξενοδοχείο Lukos στην Ιεράπετρα. Μικρότερα έργα του έχουν ταξιδέψει στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ιαπωνία.

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

«Γιώργος Χλης: δίνοντας ζωή στην πέτρα...», σελίδα στο διαδίκτυο Εν Άνδρω, προσβάσιμο στο https://www.enandro.gr/ (ανάκτηση 17-2-20)

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ουσώφ Βλαντιμίρ Νικόλας (Παυλόπουλος) »